Cupping

Cupping - Sugekopper

Hvad er cupping?

Cupping også kaldet vakuumterapi er en gammel og meget effektiv behandlingsform. Behandlingen har en utrolig positiv virkning på lymfekirtlerne og blodcirkulationen i kroppen. I behandlingen benyttes sugekopper, der fremkalder et vakuum på det behandlede område. Det kan se lidt drabeligt ud på kroppen efter behandlingen, da de benyttede sugekopper efterlader røde mærker i huden. De går dog væk efter 1 til 2 dage og er ganske uskadelige. 

Det skabes vakuum og flow

Til cupping benyttes en kop, der enten er lavet at glas eller plastik. Koppen placeres på specifikke punkter på kroppen og fungerer som en sugekop, der suger den dækkede hud op i koppen. Det betyder, at bindevævet løftes og frigiver stagneret energi. Det bevirker, at der skabes gennemstrømning af Qi (livsenergi) og balancen i kroppen genoprettes.

Forskellige metoder

Der findes flere forskellige måder, hvorpå cupping kan udføres. For eksempel er der en metode, hvor koppen bliver siddende det samme sted hele tiden efter, at den er sat på huden. Men man kan også anvende en anden metode, hvor der først påføres massageolie på huden, hvorefter koppen ikke placeres ét sted, men hele tiden bevæges rundt i en glidende bevægelse, der nærmest får en massageeffekt.

Hvornår anvendes cupping?

Man kan anvende cupping med succes til flere forskellige lidelser. Blandet andet kan nævnes:

  • Luftvejslidelser
  • Forkølelse
  • Ryg- og skuldersmerter samt andre muskelsmerter
  • Cellulitis

Mærker på huden en til to dage

Cupping et alternativ til akupunktur

Cupping kan med fordel bruges af folk med nåleskræk, og derfor ikke ønsker at modtage akupunktur.

Mange sportsfolk er vilde med virkningen af sugekopper, da det fremmer restitutionen og gør dem mindre ømme og spændte. Det hjælper også på, at lede affaldsstofferne bort og kan derfor give fornyet energi.

Cupping er en gammel kinesisk og meget effektiv behandlingsform mod mange forskellige lidelser.

I behandlingen anvendes sugekopper, der fremkalder et vakuum på det specifikke område på kroppen.

Denne behandlingsmåde øger bla. blodcirkulationen og fjerner affaldsstoffer og dette har en utrolig positiv virkning på mange områder i sind og krop.

Kop behandling er kendt som det perfekte alternativ til akupunktur. Behandling med kopper giver samme effekt, bare med et andet værktøj.

Behandling med kopper kan bla. give dig:

  • En sund krop og forøget livsenergi.
  • Udrensning af affaldsstoffer.
  • Øget blodcirkulation.
  • Fjernelse af muskelspændinger.
  • Reduceret cellulitis.

Til cupping terapi benyttes en cup af glas eller plastik, som placeres på problemområderne på kroppen. Bindevævet suges op og løftes, hvilket giver en bedre blodcirkulation. Suget bevirker at de ellers fastholdte affaldsstoffer i bindevævet kan flyde frit og blive udskilt af kroppen.

Kopperne kan enten placeres i stilstand på samme område i ca. 15 minutter eller jeg kan udføre en massage, hvor kopperne bevæges hen over hele kroppen.

Sugekopbehandling kan foretages alle steder på kroppen. Ikke kun på ryggen, som det oftest er illustreret.

Behandlingen bruges ofte af atleter med smerter forskellige steder på kroppen. Suget afspænder nemlig helt ned i dybden af musklerne.

Inden din behandling skal du sørge for at drikke masser af vand, da det hjælper kroppen med at udskille de frigjorte affaldsstoffer.

Efter din behandling kan du opleve utilpashed, træthed og udskillelse af mørk urin. Det skyldes udrensningsprocessen, der er sat igang.

Men derefter vil du opleve at din energi og dit generelle velvære er øget betydeligt.

Forkæl dig selv og oplev de mange goder ved en kopper behandling.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.