Cupping

Cupping - Sugekopper

Hvad er cupping?

Cupping også kaldet vakuumterapi er en gammel og meget effektiv behandlingsform. Behandlingen har en utrolig positiv virkning på lymfekirtlerne og blodcirkulationen i kroppen. I behandlingen benyttes sugekopper, der fremkalder et vakuum på det behandlede område. Det kan se lidt drabeligt ud på kroppen efter behandlingen, da de benyttede sugekopper efterlader røde mærker i huden. De går dog væk efter 1 til 2 dage og er ganske uskadelige. 

Det skabes vakuum og flow

Til cupping benyttes en kop, der enten er lavet at glas eller plastik. Koppen placeres på specifikke punkter på kroppen og fungerer som en sugekop, der suger den dækkede hud op i koppen. Det betyder, at bindevævet løftes og frigiver stagneret energi. Det bevirker, at der skabes gennemstrømning af Qi (livsenergi) og balancen i kroppen genoprettes.

Forskellige metoder

Der findes flere forskellige måder, hvorpå cupping kan udføres. For eksempel er der en metode, hvor koppen bliver siddende det samme sted hele tiden efter, at den er sat på huden. Men man kan også anvende en anden metode, hvor der først påføres massageolie på huden, hvorefter koppen ikke placeres ét sted, men hele tiden bevæges rundt i en glidende bevægelse, der nærmest får en massageeffekt.

Hvornår anvendes cupping?

Man kan anvende cupping med succes til flere forskellige lidelser. Blandet andet kan nævnes:

  • Luftvejslidelser
  • Forkølelse
  • Ryg- og skuldersmerter samt andre muskelsmerter
  • Cellulitis

Mærker på huden en til to dage

Cupping et alternativ til akupunktur

Cupping kan med fordel bruges af folk med nåleskræk, og derfor ikke ønsker at modtage akupunktur.

Mange sportsfolk er vilde med virkningen af sugekopper, da det fremmer restitutionen og gør dem mindre ømme og spændte. Det hjælper også på, at lede affaldsstofferne bort og kan derfor give fornyet energi.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.