Jeg ved slet ikke om man kan tale om en helbredelse, når det kommer til stress og angst. Det er for mange symptomer på noget andet, det kan være for højt arbejdspres, ubehandlede følelser, traumer eller fysiske smerter, der ender med at stress kroppen. Angst har mange ansigter. Og det er ikke fordi vi som kropsterapeuter har en eller anden mirakelkur, der med et trylleslag fjerner alle symptomer.

Og så alligevel.

SBTC- terapi  er for mig at se en behandlingsform, hvor man får de allerbedste resultater for eksempel på angstramte og stress.

Hvad er det vi gør? RING og høre

Læs også: Hvorfor efterlader vi så mange med angst

 Jeg arbejder med at kunne være i følelsen af angst. At kunne rumme. Det er gennem de kropslige reaktioner, vi stille og roligt behandler de stress – eller angst – symptomer, som klienten får, når de bliver presset. Efterhånden lærer klienten angstens reaktioner i kroppen så godt at kende, at kroppen bliver tryg med følelsen – og dermed slipper angsten sit tag i klienten. Som kropsterapeut arbejder man med modstanden mod at følelsen overhovedet opstår. Og det er både i samtalen med klienten og når vi behandler kroppen.

Det lyder banalt og for folk, som ikke har haft angst, kan det være svært at forstå, hvordan man overhovedet kan blive så syg af det. Men det er noget af det mest invaliderende, skulle jeg hilse og sige.

At leve med angst

En af mine klienter –  var  syg af angst, at han blev indlagt på den psykiatriske afdeling. Han fik stærk medicinsk behandling og masser af psykologsamtaler. Men intet hjalp. Til sidst fik han besked på, at han nok aldrig ville kunne arbejde igen. Han kunne lige så godt søge om førtidspension. På dette tidspunkt var nærmest bare det, at komme ud af sengen og gå ud på gaden en udfordring for ham.

Efter en række behandlinger hos mig kunne han fungere normalt. Vi fortsatte og i løbet af det næste år vendte han tilbage til tilværelsen med arbejde og venner. I dag er han familiefar og lever et fuldt funktionsdygtigt liv. Angsten er der måske stadig. Men han bliver ikke syg af den mere.

Angst er en naturlig reaktion

Og det er for mig at se, der hvor mirakelkuren ligger i kropsterapien – hvis man altså overhovedet kan tale om sådan en.

Nemlig det, at angst og stress og depression for den sags skyld er nogle af de mest naturlige og menneskelige reaktioner et menneske kan have, når det udsættes for pres. Børn oplever det også. Problemet er, at vi i vores samfund slet ikke kan rumme den slags reaktioner. Vi har svært ved at tackle det, som enkeltindivider, når følelserne opstår og så vokser de til traumer og sygdomme.

Vi er på mange måder blevet et komplet intolerant samfund, hvor preshåndtering og smerte gøres til sygdomme, som skal fjernes. Uden at vi fjerner årsagen.

Som kropsterapeuter ser vi anderledes på det. Vi ser på hele mennesket og den måde som krop og psyke arbejder sammen på. Vi tillader følelserne. Vi finder de steder, der påvirkes i kroppen. Og så arbejder vi med det, indtil det ikke gør klienten syg mere. Og derefter står der et menneske i ens konsultation, som ikke bare har fået det bedre, men ofte også har fået styrken og indsigten til at lave om på de ting i dagligdagen, som giver stress eller angst-reaktioner.

Angst er en ganske naturlig reaktion på, at noget andet ikke fungerer. Og i stedet for at fare ud over stepperne med dulme angstens symptomer, så burde vi starte et helt andet sted. Vi skal rumme følelsen og symptomerne. Både i os selv og vores nærmeste. Der er masser af støtte og hjælp at hente i kropsterapien!

Hvad jeg tror på

At alle mennesker fortjener at have et liv med glæde, ro og mening, og at vi har brug for flere livsglade og langtidsproduktive mennesker

At stress behandling skal være fleksibel, tilgængelig og inspirerende –

At man kan ændre verden ved at blive den man egentligt er. Når du finder din egen ro og styrke hjælper du automatisk andre bare ved at være den du er – det spreder sig som ringe i vandet

At selvom det ikke er din egen skyld, at du er ramt af stress, så har du den ultimative kontrol over, hvordan du håndterer dit liv – én dag og ét øjeblik ad gangen