Hara chakra

Harachakra - element Vand

 

Vi består af 60 % vand ( hjernen ) vi kan ikke overleve uden vandVand symbolisere vores følelser og vandets egenskaber fortæller meget om vores følelseliv. Har vi mange følelser gemt, kan vi opleve at vores harachakra ( mave ) er spændt og udspilet

Temaer

Hara-chakra hører til vandelementet og er repræsenteret ved værdier som forandring, fleksibilitet, bevægelighed, spontanitet, frihed, muligheder og lyst.Her hører vores oprindelige, ufiltrerede følelser til. Følelser – der i deres naturlige væsen flyder som vejret, de skifter ustandselig.Det er også her, at evnen til at kontrollere følelserne bor, og evnen til at kunne finde indre ro selv i pressede situationer.Det er her livslysten bor, og det som tænder én – også sexualiteten og kreativiteten.

 

Kropsområder

Underlivet, nedre tarme, lændehvirvlerne, bækkenområdet, hofteområdet, tyktarmen, blindtarmen, kønsorganerne, blæren, binyrer, kønskirtlerne.

 

I balance

Harachakraet deler sig i polerne maskulinitet og i en feminin pol. Så i balance opleves en dyb fysisk og emotionel tryghed. Du lytter til fysiske og psykiske signaler og reagerer på dem med det samme. Du strømmer med livet og følelserne og er åben og naturlig overfor andre mennesker og især overfor det modsatte køn. Du oplever ro i sindet, styrke, naturlig sexualitet, lyst, spontanitet, appetit, kropsglæde, selvtillid, samarbejde og samværsglæde.I ubalanceI ubalance er der en manglende evne til at styre dine følelser. Følelserne undertrykkes og hober sig op og fører til ukontrollable følelsesudbrud. Livslysten mangler – eller lysten til noget, som man har elsket – kan flytte sig. Hvis man fortsætter uden livsenergi kan man blive syg. Du kan opleve seksuelle problemer af forskellig art. Kreativiteten kan mangle.

 

Underaktivt

Ulyst, appetitløshed, ugidelighed, arbejdsvægring, sløvhed, uoverkommelige følelser, aseksualitet.

 

Overaktivt

Emotionelle overreaktioner, irritabilitet, bebrejdelser, aggressivitet, voldelighed, sexfiksering, arbejdsnarkomani, rastløshed.

 

Sygdomme

Smerter i lænden eller bækken, underlivs- og gynækologiske problemer, urinvejslidelser, Ischias nerven, seksuel potens ude af balance.