Flow gennem chakraerne

Forestil dig at du åbner kronechakraet på toppen af hovedet

Fornem tyngden i din jordforbindelse

Mærk den guddommelige energi, gennemtrænge dig ned gennem dine chakra:

  • Krone chakra Det 3. øje
  • Hals chakra
  • Hjertet chakra
  • Solar plexusHara chakra
  • Hara chakra
  • Rod chakra

Nu lader du energien løbe op igen langs ydersiden af din krop – op mod himlen

Lad bevægelsen begynde forfra (udfør denne meditation så lang tid du ønsker)

 

Solen i hjertet

Forestil dig at dit hjerte er en sol – en lysende stjerne.

Giv dig tid til at få den tredimensionelle fornemmelse af din indre sol.

Mærk hvordan dit hjerte stråler i brystet og lige så stille men mærkbart vokser fra et lille hjerte til en stor sol!

Solar plexus Charka

Temaer
Solar plexus er “solen” midt i kroppen og hører til ild-elementet.
Det har med selvfølelse, selvværd og selvtillid at gøre.
Personligheden – EGOét – holder til her.
Det står i forbindelse med vores astral-legeme, som bærer vores følelser.
Det er en fordøjelsesproces, hvor vi omsætter kosten og det, som vi psykisk tager ind.
Funktionen er at rense de lavere chakras drifter og ønsker til kultiveret og acceptabel energi.

Kropsområder
Bughulen, mellemgulvet, maven, tynd tarm, lever, galdeblære, nyrer, binyrer, bugspytkirtel, milt, mellemste del af rygsøjlen, stofskiftet.

I balance
Når solar plexus er i balance tør vi erkende og udtrykke vores følelser. Vi har mod og vilje til selvafsløring.
Du er kraftfuld uden at være aggressiv og hengivende uden af være svag.
Du træder i karakter, og dit ego er din kanal ud i verden.
Det er et område med stærk energi, især i vores travle verden, så det er vigtigt at “faste” psykisk med for eksempel meditation, stilhed, retreats.

I ubalance
I hara flyder følelserne i deres natur, men vi censurerer, manipulerer og kontrollerer dem mentalt, og så bliver følelserne fastlåst i solar plexus.
Du ser verden i sort og hvid og fordømmer andres fejl, som i virkeligheden er projektioner af dig selv.
Følelserne er svære at håndtere og kan være ukontrollable.
Der kan være indre uro og utilfredshed med alt.
Vi oplever os som ofre og er magtesløse.

Sygdomme
Dårlig fordøjelse, anoreksi eller bulimi, mavesår, tarmlidelser, sygdomme i bugspytkirtlen, sukkersyge, lever-lidelser, binyre-problemer, gigt, blodsukker-ubalancer, kvalme, nyreproblemer, galdesten.

Hjerte Chakra

Temaer
I buddhismen taler de om 4 elementer i kærligheden :
Kærlig venlighed som en hjertelig velmenende indefra naturligt kommende venlighed. Ikke sentimentalt og ikke pleasende, men at vi i bund og grund gør vores bedste for at give til andre.
Medfølelse i betydningen af at kunne føle med andre. Modsat medlidenhed hvor man lider med andre og og synes det er synd for og er med til at gøre den anden til offer.
Friheden – hvor man sætter dem fri, som man elsker. Og hvor kærligheden udfolder sig, jo mere frit et menneske man er.
Glæden – som er glæden over alt & ingenting. Kærligheden er glad!

Kropsområder
Bryst, skuldre, arme, hænder, hjerte, lunger, og blodkar

I balance
I balance har vi evnen til at være nærværende og have medfølelse. Vi oplever glæde og er tillidsfulde. Vores kærlighed kan være uselvisk, og vi er i stand til at tilgive. Vi har håb og barmhjertighed.

I ubalance
Du mangler den dybe kontakt til dig selv, og du kan være afstumpet. Ubalancen kan også skyldes sorg, som du har svært ved at slippe, og derfor lukker du dig inde i dine følelser og fokuserer på det, der var i stedet for at bruge energien på det, som er og det, som kan blive.

Sygdomme
Hjerte/kredsløbssygdomme, åndedrætsproblemer, astma/allergi, bronkitis, lungebetændelse, lungekræft, brystkræft.

Hals Chakra

Temaer
Det er her vi lytter indad til vores indre stemme, men det er også her vi kan sætte ord på og give noget stemme. Det er vores selvudtryk og har med integritet og ærlighed at gøre. Vores visioner bor her, og vi kan høre vores kald, vores livsdrømme og opgaver.
Chakraet hører til lydelementet og har med kommunikation, sprog og vores stemme at gøre. Vores tro og eksistentielle beslutninger hører hjemme her. Og det kreative udtryk er her.

Kropsområder
Halsen, luftrøret, halshvirvler, nakken, ørerne og hørelsen, mund, tænder og gummer, spiserøret, skjoldbruskkirtlen, hypofysen.

I balance
Du er god til at kommunikere og give rene meldinger til andre. Du kan lytte og holde fast i det der siges. Du kan give udtryk for dig selv og også udtrykke dig kunstnerisk. Du får ideer og er god til at omsætte dem til den fysiske verden. Det kan være indre og dyb viden.
I balance er det lettere at få ideer og omsætte dem til virkelighed. Din kreativitet er stærk.

I ubalance
Med ubalanceret hals chakra har du problemer vedrørende kommunikation. Det kan være at give eller modtage beskeder. Det kan være at give udtryk for ønsker og behov. Du føler dig ofte misforstået og kan ikke lide at tale i større forsamlinger. Din tale kan være utydelig. Det kan også være, at du har svært ved at lytte indad til din indre stemme. Der er tilbøjelighed til at holde følelser tilbage.

Sygdomme
Halslidelser som betændelse, halskatar, hæshed og struma, hævede mandler, strubebetændelse. Nakkemyoser, tænderskæren, problemer med gummer og sår i munden. Døvhed og høreforstyrrelser. Alle hormonale betingede ubalancer da det er hypofysen som styrer her. Der er behov for stimulanser som slik, spiritus, kaffe, tobak eller mad. Den indre kommunikation mellem organer, hormoner og celler er ikke på plads og det medfører biokemisk forvirring. Træthed, udmattelse, spændingshovedpine, stofskifteproblemer, depression, rygskævhed, hævede kirtler, problemer med skjoldbruskkirtlen.

Pande Chakra

Temaer
Dette chakra kaldes også for det 3. øje og for vores sjette sans. Det er vores intuition, og her hvor vi åbner vores sanser for den spirituelle verden. Chakraet afspejler vores evne til at integrere vore fysiske verden med den spirituelle verden. Her bor klarsyn, bevidsthed, visdom, sandfærdighed, intellektuelle evner, åbenhed, evne til at lære af erfaringen, følelsesmæssig intelligens, evne til at lære af erfaringen, selviagttagelse og selvvurdering. Stærk visualisering.

Kropsområde
Nervesystemet, pinealkirtlen, rygmarven, hypofysen, øjne, ører, næse.

I balance
Din 6. sans er aktiv, og du kan se en mening med alt og opfatter budskaber, som kan gemme sig i hverdagen. Du ser det positive i alle situationer i din hverdag, og det gør, at du kan hæve dig over hverdagens trivialiteter. Du har klarsyn, mental klarhed og en god intuition. Du har evnen til at danne indre billeder. Du er bevidst om dine skyggesider og kan arbejde aktivt med dem. Du besidder en livsvisdom.

I ubalance
Din koncentrationsevne er nedsat og din tankegang er rodet. Du er flyvsk og mangler jordforbindelse, og du kan have svært ved at omsætte de hurtige vibrationer i dette chakra til det praktiske fysiske plan. Derfor bliver du sårbar, for følelser og indtryk kan ikke falde på plads.

Sygdomme
Nervebetonede ubalancer, mentale problemer, hukommelsesproblemer, lidelser i hjernen, hovedpine, synsforstyrrelser, blindhed, lidelser i hele rygsøjlen, indlæringsvanskeligheder, hormonelt betingede sygdomme, depression – vinterdepression, anfald.

Krone Chakra

Temaer
Her bor ens Selv, vores essens, vores ånd. Her er der enhedsbevidsthed – den bevidsthed som forbinder alle og er en fælles bevidsthed. Indlevelse og empati er her. Du kan opleve en andens oplevelse, som var den din egen. Det er som at være inde i den anden. Dine tanker og følelser om Gud og religion/spiritualitet hører til her, og tillid til at modtage informationer eller fakta fra det æteriske plan uden at vide “hvordan” du ved det. Chakraet handler også om vores forhold til vores biologiske far, som bliver vores forhold til autoriteter – og Gud.

Kropsområder
Toppen af hovedet, hjernen, hele nervesystemet, psyken, pinealkirtlen, hypofysen, hele kroppen.

I balance
De fleste mennesker oplever kun dette chakra i balance i glimt. Få mennesker oplever det mere permanent – det kan være guruer og åndelige ledere. Du oplever at være et med verden og en højere bevidsthed. Du er åben over for spirituel indflydelse og din tro. Du kan have profetiske evner. Du forstår sammenhænge, der rækker ud over menneskehedens foreløbige fatteevne.
Her er fred og accept. Her er en spirituel identitet.

I ubalance
Der er ubalance mellem krop og sjæl. Det kan medvirke til sindslidelser, psykoser, autisme, hvor man er lukket inde i sin egen verden.

Sygdomme
Ubegrundede depressioner, bevidsthedsforstyrrelser, hjernelidelser, kronisk træthed uden fysisk årsag, psykiske lidelser, lysoverfølsomhed, overdreven omstændighedspåvirkning.